Reactie KNVvN op de boa-protesten van 26 mei jl.

Dit is een hart onder de riem voor onze collega-boa’s van Domein I, die de laatste maanden steeds vaker te maken hebben met geweldsincidenten waarbij zij zelf het slachtoffer zijn.

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht ziet met lede ogen aan dat handhaven in het algemeen en dat van coronamaatregelen in het bijzonder onder grote druk komt te staan door een forse toename van agressie richting boa’s; zowel verbaal als fysiek.

Door gebrek aan capaciteit bij de politie kunnen onze collega-boa’s niet rekenen op de sterke arm der wet terwijl het aantal incidenten hand over hand toeneemt en bijstand soms van het ene op het andere moment letterlijk van levensbelang is.

De KNVvN hoopt van harte dat de noodkreet en de protesten van vandaag tot diep in Den Haag doorklinken en dat minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus zijn oor te luisteren legt bij organisaties die verstand hebben van toezicht en handhaving, en zijn eerdere beslissingen over de uitrusting van boa’s heroverweegt.

Blijf gezond én veilig!

Rolf Overdiep
Voorzitter KNVvN