Nachtelijke actie in Hart van Brabant

Leijdal, 21 april 2017 – Politieagenten, een milieuagent en een boswachter van het district Hart van Brabant hebben afgelopen nacht deelgenomen aan een actie in de grensstreek.

Samen met onze Belgische collega’s hebben we gesurveilleerd in de grensdorpen, het buitengebied en in de bossen tussen Reusel en Breda. We hebben overlastgevende en verdachte personen gecontroleerd en weggestuurd, diverse verdachte voertuigen onderschept, informatie ingewonnen en visstropers staande gehouden. Helaas is er een voertuig na een achtervolging door een politieauto en boswachtervoertuig (daar moet je ook voor stoppen) ontsnapt omdat de bestuurder levensgevaarlijke capriolen uithaalde.

Een boswachter van het Brabants Landschap en diverse andere milieupartners hebben ons ondersteund met advies en expertise.

De Belgische politie heeft net over de grens in Poppel een Nederlandse man aangehouden omdat hij zich verdacht gedroeg en vermoedelijk een diefstal had gepleegd. Wij hebben ze daarbij ondersteund. De Belgische politie heeft ons ook meegeholpen met controles van Belgische personen in Nederland.

Omdat toezicht en handhaving in de grensstreek en het buitengebied erg belangrijk is en wij daarvoor onze BOA’s (boswachters) hard nodig hebben zijn geïnteresseerde partners uitgenodigd om bij de actie mee te kijken. Het (landelijke) Openbaar Ministerie, de burgemeester van Alphen-Chaam en een politie-inspecteur van het SSIB zijn bij de actie aangesloten en waren erg enthousiast over de samenwerking tussen de boswachters en de politie. De actie, inzet, bevoegdheden en bewapening van de boswachters worden door de politie, onze groene partners en het Openbaar Ministerie besproken en geëvalueerd.

bron: FB-pagina Politieteam Leijdal