‘Natuur in Nederland: beheren, behouden of beheersen?’

Is het afschieten van het overschot aan herten in de Oostvaardersplassen een verstandige beslissing of dierenmishandeling? In deze publicatie van Biowetenschappen en Maatschappij bespreken we de maatschappelijke discussie rond natuurbeheer in Nederland, en resultaten van wetenschappelijk onderzoek die daaraan een bijdrage leveren.

De Oostvaardersplassen zijn een actueel voorbeeld, maar er zijn er veel meer. ‘Wat is ‘natuur’ eigenlijk? En wat doen we om die natuur te beschermen?

Over de auteurs
Dit cahier werd samengesteld door prof. dr. Ellen van Donk (hoogleraar aquatische ecologie aan de Universiteit Utrecht en hoofd van de afdeling Aquatische Ecologie van het Nederlands Instituut voor Ecologie, NIOO-KNAW), prof. dr. Han Olff (hoogleraar ecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen), prof. dr. Jelle Reumer (hoogleraar vertebraten paleontologie aan de Universiteit Utrecht, voormalig directeur van Het Natuurhistorisch in Rotterdam en bestuurslid van stichting Biowetenschappen en Maatschappij) en Rob Buiter (freelance wetenschapsjournalist en eindredacteur).

Met een voorwoord van minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Aan het cahier werkten wetenschappers en specialisten mee van onder meer de Rijksuniversiteit Groningen, Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht, Naturalis Biodiversity Center, NIOZ, NIOO en Natuurmonumenten.

Meer informatie
Het cahier is voor € 7,50 te bestellen en de PDF is gratis te downloaden.

>> lees verder