Juniorenkabinet

Wil jij deel uitmaken van ons Juniorenkabinet?

Jongeren zijn de basis voor het voorbestaan van onze vereniging. Wij nodigen jonge BOA’s dan ook uit om deel te nemen aan ons Juniorenkabinet.

Ben jij geïnteresseerd? Stuur dan even een mailtje naar ons secretariaat, secretaris@knvvn.nl

Op dinsdag 11 juni 2019 werd tijdens een overleg in het Natuurcentrum Veluwe op de Ginkelse heide bij Ede, een Juniorenkabinet opgericht.

‘Dit is een heel bijzonder moment want sinds de oprichting van onze vereniging in 1911 is het voor de eerste keer dat we een “jongeren denktank” hebben’, zo opent voorzitter Rolf Overdiep de startbijeenkomst van het juniorenkabinet. Kort na zijn aantreden – in 2018 als voorzitter van de KNVvN – bedenkt hij dat jonge boa’s nauw bij de toekomst van de vereniging betrokken moeten worden.

Een clubje met enthousiaste jonge mensen, niet per se boa maar wel met een groene achtergrond, mag gaan nadenken en discussiëren over onderwerpen en ontwikkelingen die zij belangrijk vinden voor onze vereniging. Deze eerste bijeenkomst zijn Jasmin Haasnoot, Joppe Knoppers en Bas van Berkum naar Natuurcentrum Veluwe op de Ginkelse Heide bij Ede gekomen om het eerste overleg bij te wonen.

Overdiep bespreekt wat kaders, de uitgangspunten en de doelstelling maar geeft vooral veel ruimte voor eigen invulling, initiatief en creativiteit. Dat gaat bijvoorbeeld over de te bespreken onderwerpen en te behandelen thema’s, maar ook de vergaderfrequentie, expertmeetings of onderzoeken. Zolang de KNVvN en de leden er maar wat aan hebben.

Van de bijeenkomsten worden geen verslagen gemaakt en ook geen individuele meningen naar buiten gebracht om het Juniorenkabinet zo min mogelijk te belemmeren in zijn onafhankelijkheid en functioneren. Om te laten zien waar ze mee bezig zijn, krijgt de denktank standaard ruimte in De Jachtopzichter.

Het bestuur van de KNVvN zegt het Juniorenkabinet alle steun toe en helpt zoeken naar nog meer enthousiaste leden. ‘Ik ben nu nog in gesprek met twee kandidaten en hoop dat er nog meer volgen’, zegt Overdiep tot slot. ‘Met jullie is de vereniging een spannende nieuwe fase ingegaan.’

Bas van Berkum

Joppe Knoppers

Handhaver landelijk gebied (Groene BOA) bij RUD Utrecht

Chantal Spies

Faunabeheer/BOA op Kroondomein het Loo

Arjan van Wingerden

jachtopziener/boa op Heerlijkheid Mariënwaerdt bij Beesd