Processen-verbaal voor vissen met verboden vistuig en snijden zeekraal

Vrijdagmiddag, 5 juni 2015, omstreeks 15.00 uur hebben buitengewone opsporingsambtenaren van de RUD Zeeland en Sportvisserij Zuidwest-Nederland een persoon op heterdaad betrapt bij het uitzetten van een staand wand, een verboden vistuig, in het Zoommeer. Eerder op de middag hebben buitengewone opsporingsambtenaren van de RUD Zeeland en Het Zeeuwse Landschap proces-verbaal opgemaakt tegen een verdachte die bezig was om zeekraal te snijden in Saeftinghe.

De persoon die bezig was met het uitzetten van een staand wand werd tijdens een veldcontrole ontdekt door de opsporingsambtenaren. De persoon, een 37-jarige inwoner van Yerseke, had geen vergunning of ontheffing om met een staand wand te mogen vissen. Bij het zien van de naderende opsporingsambtenaren vluchtte de verdachte de polders in. Zijn auto liet hij daarbij achter. In de auto bleken nog twee kisten met staand wand aanwezig te zijn. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de auto af laten voeren naar het bureau in Tholen. Omstreeks 17.30 uur meldde de verdachte zich op het bureau. De verdachte is verhoord en heeft verklaard dat hij op harders wilde vissen. De staande wanden zijn in beslag genomen en er is proces-verbaal opgesteld.

Zowel het Zoommeer als het Land van Saeftinghe zijn Natura 2000-gebieden. Het is verboden om zonder vergunning of ontheffing te vissen of zeegroenten te snijden in Natura 2000-gebieden.