Tuinvlindertelling op 5, 6 en 7 augustus

Aanstaand weekend organiseert De Vlinderstichting voor de achtste keer de jaarlijkse tuinvlindertelling. Heel Nederland wordt opgeroepen een rondje door de tuin te maken en vlinders te tellen. Dankzij de tellingen krijgt De Vlinderstichting een goed beeld van de natuur in stad en dorp. Lodewijk Hoekstra, ambassadeur van De Vlinderstichting, opent de telling op 5 augustus tijdens de beurs Bloem & Tuin in Nuenen.

Waarom vlinders tellen?
Iedereen ziet wel eens vlinders in de tuin. Maar waarom zou je ze tellen? Door de vlinders in je tuin te tellen, kun je meten hoe het met de natuur in je omgeving gaat. Die cijfers zijn belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en op klimaatverandering. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze nog beter beschermd kunnen worden. 

Kijk welke vlinders je ziet en geef het door
Vlinders tellen is een relaxed klusje; je hoeft echt geen expert te zijn! Kijk een kwartier in je tuin en geef door wat je ziet via www.vlindermee.nl of www.tuintelling.nl. Of download de gratis app ‘Vlindermee’ voor Android of voor iOs. Zowel op de site als in de app zitten handige functies om de vlindersoorten te herkennen. 

Kijk voor tips om vlinders te herkennen, vlinderplanten en meer op www.vlindermee.nl.