Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De Landelijke Dag van De Vlinderstichting

7 maart 2020 * 10:00 - 16:00

De Landelijke Dag van De Vlinderstichting op 7 maart 2020 is dé ontmoetingsdag voor donateurs, werkgroepen, beheerders, beleidsmakers, medewerkers van de Vlinderstichting en alle anderen die van vlinders en libellen houden. Thema is dit keer ‘10 jaar Tien voor 12!’

Tien jaar geleden is De Vlinderstichting gestart met Tien voor 12! Een campagne om ervoor te zorgen dat de twaalf meest bedreigde vlindersoorten van ons land weer tien populaties zouden krijgen. Spiegeldikkopje, bruin dikkopje, iepenpage, grote vuurvlinder, veenbesblauwtje, pimpernelblauwtje, donker pimpernelblauwtje, veenbesparelmoervlinder, grote parelmoervlinder, veldparelmoervlinder, kleine heivlinder en veenhooibeestje: u hebt er regelmatig over kunnen lezen in het tijdschrift Vlinders. Wat hebben we voor deze vlinders gedaan in de afgelopen tien jaar? Met welke soorten gaat het beter en welke hebben nog steeds extra aandacht nodig? Welke soorten zijn op dit moment de probleemsoorten? En wat moet er de komende tien jaar gebeuren? U hoort het op de Landelijke Dag. Het wordt een dag vol boeiende verhalen en met mooie plaatjes.

En verder
Naast het lezingenprogramma, waarin ook nog andere zaken aan de orde komen, is er een uitgebreide informatiemarkt waar van alles te zien en te koop is. Ook staan er enkele mooie vlinderfilms op het programma.

Aanmelden
De Landelijke Dag vindt plaats in de Junushoff in Wageningen op zaterdag 7 maart van 10.00 uur – 16.00 uur. Inschrijven kost € 9,50 inclusief koffie en thee; voor een lunch betaalt u € 7,50 extra.

U kunt zich vanaf 1 november aanmelden op www.vlinderstichting.nl/landelijke-dag.

Gegevens

Datum:
7 maart 2020
Tijd:
10:00 - 16:00