Zeshonderd wietplanten in zeecontainers Kats

Kats – De politie trof zaterdagmorgen in twee zeecontainers aan de Boomdijk een hennepkwekerij aan. De politie kwam de kwekerij om 11.55 uur op het spoor na een tip. De kweekruimtes bestonden uit bijna zeshonderd hennepplanten. Er werd niemand gearresteerd. De politie stelt een onderzoek naar de dader(s) in.

Ruimingsbedrijf

Ook bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Een medewerker van elektriciteitsbedrijf Delta stelde vast dat op een gevaarlijke manier buitenom de meter stroom werd afgenomen. Nadat de stroom was uitgeschakeld, heeft de politie in overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Delta zal nog aangifte doen vanwege de diefstal van de stroom.

Brandgevaar

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

bron: politie.nl