Nieuwe politiechef aandachtsgebied Milieucriminaliteit (Stoffel Heijmans)

Jannine van den Berg blijft onze landelijke portefeuillehouder milieucriminaliteit. Echter, alle uitvoerende zaken zullen voortaan worden opgepakt door de nieuwe aandachtsgebiedhouder Stoffel Heijsman (60), politiechef Oost Nederland. Stoffel zal namens Jannine deelnemen aan de Strategische Milieu Kamer (SMK) en het Milieuberaad. Stoffel: “Milieucriminaliteit moet ik nog gaan ontdekken. Ik vind het erg leuk dat ik daarmee ook echt in de inhoud van het vak kan duiken.” Behalve milieucriminaliteit heeft Stoffel ook de portefeuilles Frontoffice-Backoffice (FOBO), ZSM, BVH en het Politiemuseum.

Eén van zijn speerpunten is: meer focus en slagkracht in de aanpak van ondermijning. Stoffel: “Ik denk dat we op dit punt voordeel kunnen halen uit de schaalvergroting en uit samenwerking met partners. Ik probeer zo veel mogelijk in verbinding te zijn met de medewerkers en onze partners. Ik bezocht afgelopen jaar veel afdelingen en sprak met veel collega’s en partners. Dat wil ik zeker ook blijven doen. Omdat ik nu eenmaal niet overal kan zijn en ook niet altijd kan inschatten waar wat speelt, sta ik open voor uitnodigingen!”

Inmiddels hebben programmamanager Roel Willekens en Stoffel met elkaar overlegd. Samen met het LMEC staan zij voor de implementatie van de aanpak van milieucriminaliteit in de Nationale Politie. Milieuzaken waar Stoffel mee van start zal gaan zijn het perspectief lectoraat en het inrichtingsplan RIO/LIO