Vrijwilligers gezocht om poolvos te redden in Zweden

Fox03-3In samenwerking met Stockholm University start Fjällräven een internationale campagne om vrijwilligers te werven voor onderzoek naar de poolvos. Samen met ervaren onderzoekers gaan ze helpen met de inventarisatie van deze bedreigde diersoort in de Zweedse bergen.

 

Er worden vijf vrijwilligers geselecteerd die in de zomer van 2015 tien dagen aan de slag gaan. Ze overnachten in tenten en dienen hun eigen uitrusting plus een deel van de onderzoeksmaterialen te dragen, totaal circa 30 kg. Ervaring, conditie en doorzettingsvermogen zijn dus een vereiste.

Ben je een ervaren bergwandelaar en geïnteresseerd, plaats dan tussen 16 tot 28 maart je sollicitatie op www.savethearcticfox.se. De vijf vrijwilligers worden geselecteerd door een samengesteld panel van de Stockholm University en Fjällräven. De uitslag volgt op 20 april.

Zinvolle bijdrage
De uitverkorenen verrichten, onder leiding van Professor Anders Angerbjörn en doctoraal student Rasmus Erlandsun, tien dagen lang veldwerk in de bergen van Zweden. Samen met ervaren vrijwilligers vertrekken ze in paren om onderzoeksmateriaal te verzamelen en nesten te inventariseren. Fjällräven zal de vijf winnaars voorzien van kleding en zal ook de reis regelen en de reiskosten vergoeden.

Poolvossen worden acuut met uitsterven bedreigd. Op deze manier kun je een zinvolle bijdrage leveren aan de overleving van een van de meest karakteristieke bewoners van de Noord-Europese bergen. Het doel van de universiteit van Stockholm, Department of Zoology, is om de populatie weer te laten groeien. Dat gaat niet vanzelf. Fjällräven steunt dit initiatief al sinds 1995.

Fjällräven
Fjällräven is in 1960 opgericht in het ruige, Zweedse Örnsköldsvik door Åke Nordin. Åke was een zeer gepassioneerde zwerfsporter en altijd bezig met het verbeteren van zijn uitrusting. Sindsdien kleden vele boswachters, jagers, trekkers en vissers zich met de onverwoestbare en sneldrogende G-1000 stof die door Fjällräven werd ontwikkeld. Tegenwoordig ontdekken steeds meer recreatieve en professionele buitenliefhebbers het robuuste merk. Fjällräven maakt een brede lijn kleding, rugzakken, tenten, slaapzakken en accessoires. Functioneel, duurzaam, tijdloos en altijd voorzien van het logo van de fjällräven (Zweeds voor poolvos).