‘Handen af van onze hulpverleners!’

Hoorde u ook recent onze politiekers luidop toeteren ‘Handen af van onze hulpverleners!’? Tja en dan hoor je dat de man die in februari van dit jaar een Groene BOA van Natuurmonumenten aanviel, ondanks een ellenlang strafblad, veroordeeld werd tot 30 uur werkstraf.

U heeft de mogelijkheid om op dit artikel te reageren. Uw reactie verschijnt nadat onze redactie die bekeken heeft.

4 gedachten over “‘Handen af van onze hulpverleners!’”

  1. Op 26 april werd een verdachte als dader van mishandeling van een boa gestraft met een verdubbeling van de normale strafmaat. Hij kreeg 80 uren taakstraf onvoorwaardelijk, 1 week voorwaardelijke gevangenisstraf en betaling van 2700 euro aan de benadeelde boa en een benadeelde hengelsportstichting. En daarmee ging de rechter flink (verdubbeling) over de eis van de Officier van Justitie heen. Zo kan het ook!

  2. Het lijkt of de rechterlijke macht als maar verder van de realiteit af komt te staan. Een praktijk gerichte cursus zou ze wel op andere maatregelen brengen. Ze kennen kennelijk niet dat onbehaaglijk gevoel van bang zíjn en je hagje te moeten beschermen.

  3. Dit singnaal geeft geen afschrikkende boodschap af
    Een veel hogere (gevangenis)straf zou veel beter passen

  4. De regering moest zich schamen . Zo’n 25 jaar geleden was ik bestuurslid van de KNvvN. Toen waren we samen met poltiebond Anpv, al in gesprek met ministerie en Kamerleden om reeele minimum straf op te nemen in de wet voor geweld tegen hulpverleners en dienders. Nu praten ze nog steeds en nog steeds niets gedaan. Schande !!!

Reacties zijn gesloten.