Op luisterexcursie met de IVN Op Padcast

VN Natuureducatie lanceert de IVN Op Padcast, een podcastserie waarin de luisteraar mee op pad wordt genomen door een IVN Natuurgids de natuur in. Iedere aflevering maak je kennis met een andere gids en wordt een ander natuuronderwerp aangesneden.

De eerste aflevering neemt gids Jaap je mee om alles te vertellen over de beuk. Want hoe herken je eigenlijk een beuk? En wat gebeurt er als de zon recht op de bast van de beuk gaat schijnen? Jaap vertelt honderduit en binnen een half uur ben je als luisteraar niet alleen helemaal bijgepraat, maar heb je direct zin om zelf de natuur in te gaan.

Op pad met een IVN natuurgids

IVN leidt jaarlijks zo’n 300 gidsen op door het hele land en is daarmee de grootste natuuropleider van Nederland. Veel van deze natuurgidsen zijn actief bij de plaatselijke IVN afdeling en geven excursies voor jong en oud. “Het is heel bijzonder om te horen waar de liefde voor de natuur zijn oorsprong vindt en hoe iemand uiteindelijk natuurgids is geworden,” vertelt Sophia, host van de Op Padcast. “Elke natuurgids en zo ook excursie is anders, maar het is altijd zó leuk. Het is echt een feest om met iemand op pad te gaan die vol enthousiasme alle details deelt over de mossen in je tuin, de verschillende waterdieren uit de sloot of alle eetbare planten in het bos. Elke gids die ik ontmoet laat me verbazen met zijn of haar kennis en bevlogenheid over de Nederlandse natuur.”

Luister de podcast

Luister de IVN Op Padcast op de IVN-website of via de bekende podcastspelers zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.