Ruben Smit wint Nationale Natuur Quiz 2016

Ruben Smit is de grootste natuurkenner van Nederland. Hij won op 11 mei De Nationale Natuur Quiz 2016 van BNN-VARA en Natuurmonumenten en wint De Gouden Raaf. Ruben liet niet alleen ruim dertig bekende Nederlanders achter zich, maar was ook de veertig natuurliefhebbers de baas.

De eerste editie van De Nationale Natuur Quiz werd gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Chris Zegers en was live te zien bij BNN-VARA op NPO 1. Tijdens de uitzending van negentig minuten zagen kijkers thuis natuurbeelden uit mooiste natuurgebieden van Nederland.

Naast Ruben Smit waren het onder meer Britt Dekker, Vincent Bijlo, Barbara Barend, Frederique Spigt, Michiel Veenstra, Gijs Staverman en Ruud Feltkamp die hun natuurkennis testten in De Nationale Natuur Quiz 2016. In de quiz kregen BN’ers, natuurliefhebbers en kijkers thuis vragen voorgeschoteld over de Nederlandse natuur, geïllustreerd met bijzondere beelden, zoals die van het ontstaan van de Marker Wadden eerder vandaag. Met deze archipel van eilanden verandert de kaart van Nederland definitief en wordt het Markermeer nieuw leven ingeblazen.

 

De Nationale Natuur Quiz 2016 werd gemaakt door BNN-VARA in samenwerking met Natuurmonumenten.