Vissers vangen ondermaatse vis

Borssele – De politie heeft zaterdag 1 augustus 2015 in samenwerking met Sportvisserij-Zuidwest-Nederland een controle uitgevoerd op vangen en niet gelijk terugzetten van ondermaatse zeebaars ter hoogte van de uitlaat van de kerncentrale van Borssele. Er werden twee vissers betrapt die ondermaatse vis hadden gevangen. Zij krijgen een proces-verbaal.

Er kwamen via verschillende kanalen klachten binnen van het feit dat vissers ondermaatse zeebaars vangen en deze meenemen naar huis of ter plaatse op de BBQ leggen. De zeebaars moet een lengte te hebben van 36 centimeter voordat deze meegenomen mag worden.

Twee vissers betrapt

Er werd een visser betrapt die 9 ondermaatse zeebaarzen had gevangen waarvan de lengte varieerde van 16 tot 24,5 centimeter. De vissen zijn teruggezet. De tweede verdachte had een ondermaatse zeebaars gevangen van 26,5 centimeter en deze met een stokje en touwtje vastgemaakt aan de steun van zijn hengel, die in het water stond. Het touwtje zat door de bek en de kieuwen van het zeebaarsje, en zo hing deze onder water. Tevens zijn bij deze verdachte en zijn twee vrienden nog twee van deze werktuigen aangetroffen. Zij deden vrijwillig afstand van deze materialen.