49 vaten met drugsafval gevonden in het Limburgse Beek

Beek – Aan de Kelmonderhofweg en een landweg bij de Eerstehofweg zijn zaterdagmorgen vaten met vermoedelijk drugsafval aangetroffen. Aan de Kelmonderhofweg werden in het open veld 15 vaten van 20 liter gevonden. Op een tweede locatie werd aan een landweg in de buurt van de Eerstehofweg een twintigtal vaten van 20 liter aangetroffen.

De politie heeft de omgeving van de Eerstehofweg ruim afgezet omdat twee stoffen met elkaar in contact waren gekomen wat een chemische reactie en dampen opleverde. De brandweer heeft in beschermende kleding de vaten overgeladen in grote vaten. Vervolgens heeft een gespecialiseerd bedrijf de afval opgeruimd. De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van beide dumpingen en of er een verband tussen beide bestaat.

Getuigen gezocht

Getuigen of zij die meer informatie hebben over deze dumpingen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via het algemeen telefoonnummer 0900-8844. Ook kan bij Stichting Meld Misdaad Anoniem geheel anoniem een melding worden gemaakt via telefoonnummer 0800-7000