Bever gered uit illegale fuik, visstropers aangehouden

Een inspecteur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en een medewerker van waterschap Rivierenland hebben zaterdag 6 juni in de gemeente Maasdriel een bever bevrijd uit een illegale fuik. Twee inwoners van Helmond hadden de schietfuik geplaatst in een plas bij Hoenzadriel. Zij zijn aangehouden door de politie.

Na een melding over mogelijke visstroperij troffen de NVWA-inspecteur en de medewerker van het waterschap inderdaad een fuik aan in het water bij Hoenzadriel. In de fuik zat een bever verstrikt. Het dier kon met heel veel moeite letterlijk de kop boven water houden. De buitengewoon opsporingsambtenaren hebben de bever onmiddellijk bevrijd. Het dier is daarna weggezwommen.

Stropers aangehouden

Kort daarop zagen de opsporingsambtenaren 2 mannen zoekend in het water kijken. Zij gaven aan dat zij de fuik hadden uitgezet. Toen de NVWA-inspecteur hen daarop zei dat ze waren aangehouden, gingen de stropers er in hun auto vandoor.

De gealarmeerde politie kon de 2 mannen op de A2 bij Maasdriel aanhouden. Na verhoor door de politie en de NVWA zijn de mannen weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

bron: Nieuwsbericht Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit | 09 juni 2015