De Graaf nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Hoge Veluwe

HOENDERLOO – Per 1 januari 2016 is mr. G.J. (Fred) de Graaf voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De Graaf volgt F.H. (Frank) Schreve op.

Fred de Graaf, onder meer oud-voorzitter van de Eerste Kamer en oud VVD-burgemeester van Apeldoorn, heeft een lange staat van dienst als openbaar bestuurder. Zo werd hij reeds op 31-jarige leeftijd burgemeester van Leersum.

De Graaf volgt Frank Schreve op, die als bestuurder en toezichthouder bijna 25 jaar bij het Park betrokken was, waaronder 10 jaar als voorzitter van de Raad van Toezicht. In Schreves periode als voorzitter onderging de organisatie een flinke professionaliseringsslag. De nieuwe voorzitter De Graaf zal o.a. betrokken worden bij de realisatie van een ‘nieuw hart’ voor De Hoge Veluwe; een hypermodern multifunctioneel centrumgebied voor het Park.

De overige leden van de Raad van Toezicht per 1 januari 2016 zijn vice-voorzitter mevrouw drs. A.M. Fentener van Vlissingen, drs. P van Oord, mr. H.Th.E.M. Rottinghuis, prof. dr. Ir. Th. Spek en generaal bd. P.J.M. van Uhm. De statutair directeur is S.E. baron van Voorst tot Voorst.