Drugsvondst in bos

Goirle, 19 april 2016 – De politie heeft dinsdag 19 april 2016 omstreeks 22.00 uur in samenwerking met een buitengewoon opsporingsambtenaar op de Bergstraat een 31-jarige man uit Goirle aangehouden voor drugsbezit. Tevens werd met hulp van de hond van de BOA in het bos op een afgelegen plaats, waar de verdachte was gezien, een ingegraven ton met daarin diverse soft- en vermoedelijk harddrugs aangetroffen.

Een BOA zag een hem bekende persoon het bos in fietsen waarvan ambtshalve bekend is dat deze antecedenten heeft ter zake de opiumwetgeving. De opzichter vroeg assistentie aan van de politie. Toen de verdachte weer uit het bos kwam, werd een stopteken gegeven. De opsporingsambtenaren zagen dat de man een grote zak met naar later bleek 14 kleinere gripzakjes met wiet in zijn jas had. Hij werd aangehouden, waarbij hij zich flink verzette en probeerde het vuurwapen van een van de agenten te bemachtigen. Ook beledigde hij de dienders. De fiets waarop hij reed blijkt een gestolen exemplaar te zijn.

ton

Na zijn arrestatie werd een verder onderzoek in het bos ingesteld. De hond van de jachtopzichter liep een spoor uit waarna een ingegraven ton werd aangetroffen.  De ton is veilig gesteld, de aangetroffen drugs worden op sporen onderzocht.

bron: politie.nl