Duivenmelker betrapt met vangkooi voor roofvogels

De Groene Brigade van de Provincie Limburg heeft een 75-jarige duivenmelker uit Neer op heterdaad betrapt met een vangkooi voor roofvogels.

De Groene Brigade kwam de man op het spoor na een schriftelijke melding aan de Provincie Limburg over zijn illegale praktijken. Na contact met het Openbaar Ministerie stelde de Groene Brigade een onderzoek in.
Bij een controle bleek gistermorgen dat op het perceel van de man een vangkooi voor roofvogels met een postduif als lokvogel stond opgesteld. Ook trof de brigade een vangkooi voor houtduiven en een strik voor het vangen van konijnen aan.

De verdachte heeft alle feiten bekend. Hij verklaarde dat hij last heeft van roofvogels die zijn duiven vangen, van houtduiven die massaal in de bomen op zijn perceel overnachten en van konijnen die holen graven. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aanspreekpunt

De Groene Brigade van de Provincie Limburg is sinds eind 2006 actief en bestaat uit zes buitengewone opsporingsambtenaren. Die zien vooral toe op de kwaliteit en leefbaarheid in het buitengebied. De aandachtspunten van de Groene Brigade richten zich onder meer op het dumpen van afval, illegale verbouwingen, (vis)stroperij en recreatiedruk. De brigade is het aanspreekpunt voor recreanten, lokale overheid, terreinbeheerders en grondgebruikers.