Eikenhoutdieven op heterdaad betrapt

houtstapel-foto-frank-wagemansAxel – Afgelopen nacht zijn in Axel twee mannen door inspecteurs van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland op heterdaad betrapt bij het stelen van eikenhout. De mannen (beiden 36 jaar) uit de gemeente Terneuzen waren aan de Justaasweg met een kettingzaag boomstammen aan het zagen. Staatsbosbeheer had de boomstammen daar opgeslagen voor transport.

De RUD-inspecteurs en de politie troffen later nog meer hout aan bij de woning van een van de mannen. Daar werd nog eens 3000 kilo vers gezaagd eikenhout aangetroffen. Dit hout hadden beide mannen een week eerder weggenomen op dezelfde locatie. De mannen zijn op het politiebureau verhoord en tegen hen is proces-verbaal op gemaakt. Het gezaagde eikenhout is door de inspecteurs in beslag genomen. Staatsbosbeheer doet aangifte van diefstal van het hout.

Omgevingsdienst RUD voor een schoon en veilig Zeeland
Omgevingsdienst RUD Zeeland is de Regionale Uitvoeringsdienst die milieu- en veiligheidstaken uitvoert namens de Zeeuwse gemeenten, waterschap Scheldestromen en de Provincie Zeeland. RUD Zeeland heeft ongeveer 90 medewerkers en zij zorgen voor bundeling van kennis en ervaring op het gebied van (milieu-)omgevingsvergunningen,
-toezicht en -handhaving. Dit geldt ook voor toezicht op groene wetten, bodemsanering, luchtvaart, vuurwerk en toezicht op zwembaden. RUD Zeeland is een van de 28 RUD’s in Nederland. Het kantoor is gevestigd in het stadskantoor van Terneuzen.

bron: RUD Zeeland