Jachtopzichter in beroep veroordeeld voor illegaal jagen

Middelkerke (B), 14 oktober 2016 – Een jachtopzichter uit Middelkerke is in beroep veroordeeld voor illegaal jagen. R.D. werd met zijn zoon K.D. uit Nieuwpoort op 4 november 2013 aangetroffen in een 3.000 hectare groot jachtgebied tussen Middelkerke en Nieuwpoort. In de wagen van de beëdigd opzichter, die op dat moment niet met dienst was, vonden de controleurs van het agentschap Natuur en Bos wapens en ook een dode wintertaling, een beschermde eendensoort.

Verklaringen van jagers wezen naar een derde man, J.G. uit Nieuwpoort, die het dier veel vroeger per ongeluk geschoten zou hebben en in de auto had gelegd.

In eerste aanleg kreeg de jachtopzichter de vrijspraak, zijn zoon en de derde man kregen opschorting van straf. In beroep werden de jachtopziener en de zoon veroordeeld tot een boete van 1.800 euro.

Ook hun wapens, auto en een zoeklicht werden verbeurdverklaard. De derde man, die werd aangeduid als de doder van het dier, werd vrijgesproken omdat het niet bewezen was dat hij de eend had geschoten.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161014_02519584