KNVvN te gast in de Tweede Kamer

Heel belangrijk én live te volgen: donderdag is de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht te gast in de Tweede Kamer, bij de vaste Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid. Ons standpunt: groene boa’s dienen over de juiste bevoegdheden en geweldsmiddelen te beschikken om de natuur te beschermen en de veiligheid van de gebruikers van het buitengebied te waarborgen.

Samen met de bonden BOA ACP en de Nederlandse BOA Bond brengen we in dit rondetafelgesprek ook de petitie ter sprake die door meer dan 1.200 collega’s en betrokkenen is ondertekend. Je vindt de hele agenda en de ingezonden notities, inclusief die van de KNVvN, op https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/commissievergaderingen/details?id=2022A01521

Het debat duurt van 14.00 tot 16.30 uur en is live te volgen via de website van de Tweede Kamer www.tweedekamer.nl. Je kunt het ook volgen via de speciale app van de Tweede Kamer Debat Direct, te downloaden op je smartphone. Onze voorzitter Rolf Overdiep neemt het woord in het tweede blok van het debat, dat duurt van 14.50 tot 15.40 uur.

Rolf Overdiep: “In de afgelopen tijd kregen we al veel positieve belangstelling van pers, politici en bestuurders. De uitnodiging van de vaste Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid is opnieuw een erkenning dat we ertoe doen als belangenbehartiger voor alle groene boa’s. Iedereen kan op ons rekenen als nuttige bron van informatie en als constructieve gesprekspartner.”