Kweektent met hennepplanten aangetroffen in bos

Epe, 22 juli 2017 – Op zaterdag 22 juli 2017 werden wij door een wandelaar getipt, dat in het bos nabij de Lariksweg te Epe een zogenaamde kweektent van plastic was aangetroffen. De melder had de kweektent tijdens een wandeling ontdekt.

Hierbij werd in eerste instantie weinig aandacht aan geschonken, maar doordat de tent enkele dagen later ineens was beschut met takken en bladeren, wekte dit bij deze wandelaar argwaan. De wandelaar heeft de kweektent daarom van dichtbij bekeken en kwam zo tot de ontdekking dat er enkele hennepplanten in de inventief gebouwde kweektent stonden.

In de nacht van zaterdag 22 juli 2017 op zondag 23 juli 2017 hebben wij de situatie bekeken en zagen dat er 5 hennepplanten in de tent stonden. De één wat groter dan de andere. Aangezien er geen eigenaar bekend is van de tent, hebben wij besloten om de planten ter plaatse te vernietigen waarbij wij ze hebben teruggegeven aan de natuur. Dit bracht ons op het idee om ook de eigenaar van de zelfgebouwde kweektent iets terug te geven. Om de onbekend gebleven hennepkweker niet geheel teleur te stellen, hebben wij de bloempotten opnieuw gevuld. Rijk zal de kweker er niet van worden, maar in een bos horen nou eenmaal dennenbomen.

Met 5 hennepplanten in de hand en een lach op ons gezicht hebben wij het bos verlaten. Helaas zullen wij nooit te weten komen hoe deze inventieve hennepkweker zal reageren bij het zien van zijn eigen gekweekte ‘Dennen hennep’!

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de foto’s!

De kweektent zal z.s.m. door de gemeente opgeruimd worden.