Landelijke Dag De Vlinderstichting 2017: een klimaat voor vlinders en libellen

Op zaterdag 4 maart 2017 houdt De Vlinderstichting in de Junushoff te Wageningen haar jaarlijkse Landelijke Dag. Thema is Een klimaat voor vlinders en libellen.

Voor vlinders en libellen is de kwaliteit van hun natuurlijke omgeving is heel belangrijk. De Vlinderstichting probeert te zorgen voor een goed leefklimaat voor deze gevoelige beestjes. Op allerlei manieren, zoals advisering van terreineigenaren of het aanleggen van nectarrijke idylles. Maar sommige factoren zijn minder makkelijk te beïnvloeden. Het klimaat, bijvoorbeeld. De verandering daarvan heeft gevolgen voor onze vlinders en libellen. Zuidelijke soorten zijn al opgedoken of worden verwacht, noordelijke soorten dreigen uit ons land te verdwijnen. Over vijftig jaar zullen vlinders als veenbesparelmoervlinder, zilveren maan en koevinkje het hier erg moeilijk hebben.

Tijdens de Landelijke Dag van de Vlinderstichting wordt in enkele lezingen ingegaan op bovenstaande thema’s. En er is meer: bijvoorbeeld een lezing van de nieuwe nachtvlinderspecialist van De Vlinderstichting, de bekendmaking van de beheerder van het jaar, mooie vlinderfilms en een quiz. In de pauzes kan naar hartenlust worden gesnuffeld op de uitgebreide informatie- en boekenmarkt.

De toegang bedraagt € 7,- inclusief koffie en thee; een lunch kost € 8,- extra. Aanmelden kan via www.vlinderstichting.nl.