Mammoet Historyland in de Wereld Draait Door

Hellevoetsluis, 24 november 2016 – De levensgrote mammoet van themapark Historyland in Hellevoetsluis zal op 9 december te zien zijn in de uitzending van de DWDD University op NPO 1. De bekende Nederlandse bioloog en presentator Freek Vonk, bekend om zijn passie voor dieren, heeft gevraagd het dier te mogen lenen voor zijn college over evolutie & licht.

Het mammoetskelet is opgebouwd uit 184 botten en is 3,3 meter hoog. Het prehistorische dier is onderdeel van de tentoonstelling ‘De mammoetsteppe’ van het themapark in Hellevoetsluis. De tentoonstelling neemt bezoekers mee op mammoetsafari en vertelt samen met andere tijdgenoten en fossielen skeletresten het boeiende verhaal van de laatste ijstijd van maar liefst 116.000 – 10.000 jaar geleden.

Het skelet wordt op- en afgebouwd door Remie Bakker, die het skelet samen met Dick Mol ooit heeft samengesteld. Historyland is bijzonder trots op de landelijke aandacht en hoopt dat het kijkers zal inspireren om de tentoonstelling en alle andere objecten uit de geschiedenis, te komen bekijken op het park. De mammoet is vanaf zaterdag 3 december weer te bezichtigen op Historyland.