Man aangehouden met levende paling en harddrugs in auto

fuikOuddorp – Boa’s van Sportvisserij Nederland ontdekten een aantal fuiken in een brede kreek in Ouddorp, op Goeree-Overflakkee.

 

 

Deze fuiken zijn in de gaten gehouden en later zagen de opsporingsambtenaren iemand in de buurt van de fuiken in het water lopen. Vervolgens is de politie gebeld en is er maandag 18 mei samen met de Boa’s een verdachte aangehouden.

De man had levende paling bij zich, een gebruikte wildstrik, wat een verboden vangmiddel is. Er werd ook ruim 40 gram amfetamine (speed) in zijn auto aangetroffen.

De volgende dag heeft de politie eenheid Rotterdam in samenwerking met de politie eenheid Zeeland–West-Brabant en de Nederlandse Voedsel- & Warenautoriteit (NVWA) een onderzoek ingesteld in de schuur van de verdachte. Daar werden 66 fuiken, waarvan 5 staande netten waar vissen met hun kieuwen in blijven haken, en 2 grote zegens (sleepnetten) aangetroffen. Tevens lag er in de schuur een doorgeladen kogelgeweer, voorzien van een geluidsdemper en een richtkijker, duidelijk geschikt voor wildstroperij.

Ook werden er diverse wild en visstroperij gerelateerde zaken aangetroffen, en een zogenaamde fazantenklem.

Alle goederen werden door de politie in beslaggenomen en de man is aangehouden, in Nieuwerkerk, voor het overtreden van de Flora en Faunawet. Het was niet de eerste keer dat de verdachte werd aangehouden voor soortgelijke feiten.

In overleg met de officier van Justitie van het Functioneel Parket wordt de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris.

bron en foto: politie.nl