Stroper schiet drachtige reegeit neer

Nijermirdum, 31 maart 2017 – De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de stroperij van reewild.

Donderdagavond werd door een boer in een weiland tussen Oudemirdum en Nijemirdum in een droge greppel een geschoten reegeit gevonden. Toen een toezichthouder ging kijken, leefde het beestje nog. Het dier had het echter moeilijk en bleek te zijn geschoten. Ze kon ook niet meer zelfstandig opstaan. Het beestje is vervolgens uit haar lijden verlost.

Er is onderzoek verricht aan de reegeit om meer zicht te krijgen op het gebruikte kaliber. Toen werd duidelijk dat het dier zwanger was van twee foetussen. Deze vorm van stroperij heeft dus aan drie dieren het leven gekost. De politie probeert te achterhalen wie verantwoordelijk is voor deze daad.

In de omgeving zijn vaker schoten gehoord, juist daarom is de politie op zoek naar getuigen. Heb jij in de buurt van het weiland tussen woensdag- en donderdagavond iets opvallends gezien of gehoord wat mogelijk verband houdt met dit incident? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.