Twee jagers voor stroperij aangehouden

IJzendijke, 19 januari 2017 – Donderdagavond zijn op de Middenweg twee mannen aangehouden. Het duo had twee hagelgeweren bij zich.

Agenten zagen rond 23.30 uur tussen Schoondijke en IJzendijke een bestelauto rijden. Uit de auto werd met licht over het land geschenen. De agenten controleerden daarop de auto en de twee inzittenden. In de auto werden respectievelijk een dubbelloops en een enkelloops hagelgeweer aangetroffen. Verder werden bijna dertig patronen, enkele lampen en een strik in beslag genomen.

Proces-verbaal

De mannen werden aangehouden. Het gaat om twee inwoners uit de gemeente Sluis. Ze zijn beiden in het bezit van een jachtakte. Een van de geweren was illegaal en stond niet op de jachtakte. Het duo is meegenomen naar het politiebureau in Oostburg om een verklaring af te leggen. Rond 4.00 uur mochten ze het politiebureau verlaten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jachtakten

Agenten hebben in hun woningen vuurwapens en munitie, die zij volgens hun jachtakten mochten bezitten, in bewaring genomen. Naar hun jachtakten wordt nog verder onderzoek verricht.

bron: politie.nl