Vandalisme natuurgebied Gorp en Roovert

Goirle, 27 april 2018 – Vanmiddag werd het Politieteam Leijdal verzocht om de boswachter/toezichthouder van natuurgebied Gorp en Roovert te ondersteunen. Een getuige en de boswachter/natuurtoezichthouder hadden een man betrapt op het vernielen en plegen van diefstal van eigendom van het natuurgebied in een voor publiek verboden terrein.

De man ging er van door op zijn sportfiets en verstopte zich in het bos. Uiteindelijk konden we de verdachte met onze dienstvoeruigen insluiten waarna hij ten val kwam en er nogmaals van door ging. Hij negeerde stoptekens en zwaailicht en sirene en ging er via smalle bospaden van door. Na een korte achtervolging hebben wij de verdachte zijn fiets aangetikt waarna hij in de bosjes terecht kwam. De verdachte wilde er weer van door gaan en viel een van de agenten aan waardoor ze allebei ten val kwamen. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Een agent en de boswachter/natuurtoezichthouder hebben licht letsel in de vorm van pijnlijke armen, blauwe plekken en schrammen opgelopen.

De verdachte is geen onbekende van ons. Wij doen onderzoek naar de activiteiten van de verdachte in meerdere natuurgebieden in Noord Brabant. Mogelijk dat hij in aanmerking komt voor meerdere strafbare feiten.

bron: FB-pagina Politieteam Leijdal