Verslag Landelijke Schietdag 2014

knvvn-schietdag-2014Ommeren, 19 september 2014 – De jaarlijks gehouden schietwedstrijd op de kleiduivenbaan De Betuwe te Ommeren vond dit jaar plaats op vrijdag 19 september, reeds enkele maanden van te voren bekend gemaakt bij de afdelingen.

 

 

We begonnen de dag met koffie en een dikke plak cake (beschikbaar gesteld door KSV) .
Na een ieder hartelijk welkom geheten en de vice voorzitter van onze vereniging te hebben geëxcuseerd door huiselijke omstandigheden begonnen de afdelingen aan het echte werk, nl de wedstrijd bestaande uit 3 onderdelen; 40 kleiduiven en 5x schoten met luchtwapens, pistool en buks.

Om 12.30 uur hadden we een voortreffelijke lunch en hierna de verloting die een groot deel van de kosten moet opbrengen van deze dag. Mede door onze sponsoren en prijzen van de afdelingen hiervoor kunnen we terug kijken op een geslaagde verloting. Dit is mede te danken door de verkoop van de lootjes door 2 dames van de afdeling Brabant-Limburg nl. Mw. V.d.Heyden en mw.Thijssen. Hiervoor onze dank.

Voor het middagprogramma stond gepland een wedstrijd van 25 kleiduiven op 3 banen. De individuele schutters konden zich hier meten. Hiervan werd gebruik gemaakt en konden we enkelen, de eerste 3 met de hoogste score feliciteren en met en leuke prijs hiervan laten genieten.
Ook was er nog de vrije baan op buks en pistool. Hiervan werd relatief minder gebruik gemaakt, maar toch wisten enkele leden zich te kwalificeren.
Bijzonder was de aanwezigheid van de “oude crack van N.Holland, Joop Doornbosch” Hij deed mee met buksschieten en wist zich te kwalificeren. (Jammer dat N-Holl. Zich af had gemeld, ze hadden vroeger zo’n goed team)
De sluiting van het kaartenbureau was 15.45 uur en de wedstrijden werden gesloten om 16.00 uur.

De schietcommissie had de wedstrijd duidelijk voorbereid en de indeling reeds ruim van tevoren doorgemaild aan de afdelingen. Helaas hadden er 2 afdelingen afgezegd nl. Noord- en Zuid-Holland. Erg jammer want de organisatie had gezorgd voor enkele reserve schutters.
Het werd een schitterende wedstrijd tussen de teams. De stemming was opperbest en wij van de organisatie hebben genoten en geen wanklank gehoord.

Ook nu bleek weer de grote betrokkenheid van de leden van de afdelingen die elk jaar weer met groot enthousiasme aanwezig zijn en zich vol overgaven wagen aan de wedstrijd.
Het is fijn om te zien en ervaren dat veel afdelingen met groot enthousiasme zich storten op de wedstrijd. Zelfs Groningen-Drente en Friesland , thans een afdeling/regio hadden zich ingeschreven met 2 teams. De steeds actieve man hiervoor, Gerrit Stuiver, ( onze complimenten) had weer even onderscheid gemaakt tussen de afdelingen. (Ga zo door.)
Wij vinden het leuk maar ook prijzenswaardig dat de afdelingen , bestaande uit meerdere provincies zich inschrijven met meerdere teams. Dit geeft meer binding en onderlinge sportieve mentaliteit.

Ook zijn veel van onze traditionele jachtopzichters en oud-leden er op deze dagen. Velen van ons kennen deze mannen van naam die elk jaar weer aanwezig zijn. Dit jaar hebben we een van hen even in het zonnetje gezet, nl. Teun Vredegoor uit Montferland die dit jaar voor de vijftigste keer de jachtopzichtersdag bijwoonde. Na een groot applaus van de aanwezigen en een mooie fles jagermeister hebben we hem weer uitgenodigd voor volgend jaar. Een goede gezondheid gewenst.

Deze dag zou niet tot zo’n succes leiden als we geen sponsoren hadden. Mede door hen en de prijzen van onze afdelingen uit het land kunnen we een mooie prijzentafel aanbieden. Dit geeft de verloting een grote meerwaarde.

Onze sponsoren zijn; Hemker en Bekking, Somhorst wapenhersteller-Haaksbergen, Geweermakerij Elspeet, jachtattributen Mets-Maarn , Ksv De Betuwe.
Tevens willen we al onze deelnemers en helpers en de SVB De Betuwe bedanken voor hun inzet en medewerking voor het slagen van deze bijzondere dag.

Voordat we de uitslag bekend maken van deze mooie wedstrijd , willen wij een ieder, met name de griffiers en personeel van KSV De Betuwe die meegewerkt hebben tot het slagen van deze dag, bedanken voor hun inzet en medewerking.

De totale uitslag van de wedstrijden

Afdelingen

Klassement Afdeling Hagel Buks Pistool Totaal
1 Gelderland-Flevoland 154 168 168 238
2 Utrecht ’t Gooi 148 175 154 230,25
3 Brabant-Limburg 150 157 153 227,50
4 Zeeland 130 170 172 215,50
5 Overijssel 145 145 131 214
6 Friesland 143 124 85 195
7 Groningen-Drenthe 109 173 92 175,25

Individueel

Naam Hagel Buks Pistool Totaal
Ronald Reinke, afd. Utrecht 34 39 36 109
Philip Crum afd. Gelderland 37 36 33 106
Gerrit Spies afd. Utrecht 27 34 44 105
 • Geweer of kleiduiven Philip Crum  1e met 37 pnt.
 • Buks 1e Rene Wink met 40 pnt.
 • Pistool 1e Gerrit Spies met 44 pnt.
 • Als reserve van Afd. Gelderland deed Willem Huis in’t Veld mee, ook hij had 40 pnt met Buks.

Uitslagen vrijebanen middag

Hagelbaan

 1. Philip Crum, score 24 pnt.
 2. Jeroen van Eijk 23 pnt.
 3. Jean Hasekamp 22 pnt.

Windbuks, 5 schoten

 1. Ton Cuppens 41 pnt.
 2. Joop Doornbosch 40 pnt. + steunserie 39 pnt. (77 jr. en buitengew.lid N_Holland)
 3. Theo v/d. Horst. 35 pnt.

Pistool, 5 schoten

 1. Theo van der Horst, 49 pnt.
 2. Ton Cuppens 43 pnt.
 3. Kees van de Wal 34 pnt.

Als commissie kunnen wij terug kijken op een bijzonder mooie en gezellige schietdag .
Na iedereen bedankt te hebben voor hun positieve inbreng en hulp en onze leden opgeroepen te hebben om zaterdag 27 september naar de ALV te gaan, werd de wedstrijd afgesloten om 17.15 uur.
Hierna werd door velen gebruik gemaakt van een voortreffelijk sparerib en Satébuffet.

De schietcommissie;
Kors Pater, Jeroen van Eijk en Theo van der Horst.