Visstropers gepakt door groene BOA’s

Sint-Philipsland, 19-08-2013  – Maandag  zijn twee mannen op heterdaad betrapt die illegaal aan het vissen waren met een fuik en een staand want in de Krabbenkreek.

 

Opsporingsambtenaren van Sportvisserij Zuidwest Nederland en een collega van de Provincie Zeeland waren in de omgeving van de Krabbenkreek bezig met een reguliere controle op de visserijwet toen hun aandacht werd getrokken door een bootje dat nabij het drooggevallen slik lag en twee mannen die daar op het slik liepen. De opsporingsambtenaren zagen doormiddel van hun verrekijkers dat die mannen gekleed waren in waadpakken en dat ze druk bezig waren met een staand want. De opsporingsambtenaren zagen dat die twee mannen het staand want op het slik trokken om te controleren of er vis in gevangen zat.

Na enige tijd observeren zagen de opsporingsambtenaren dat die twee mannen toen ze klaar waren met dat staand want een stukje verder liepen over het slik en door het water en dat ze daar een fuik aan het lichten waren, deze werd door de twee mannen gecontroleerd op gevangen vis en werd ook weer door die twee mannen terug geplaatst. Toen de opsporingsambtenaren zagen dat die twee mannen in het bootje stapte en richting de haven voerde zijn de opsporingsambtenaren snel richting de haven gereden en toen het bootje tegen de kant lag zijn de opsporingsambtenaren naar die mannen toe gelopen. Nadat ze zich hadden gelegitimeerd verteld wat ze allemaal hadden gezien en vroegen toen aan die twee mannen of ze in het bezit waren van een vergunning om daar te mogen vissen met een staand want en een fuik.

Die twee mannen vertelden de opsporingsambtenaren toen dat ze niet in het bezit waren van een vergunning. Die twee mannen zijn toen ter plaatse als verdachte staande gehouden en gehoord. Na het opnemen van hun verklaring zijn de twee mannen huiswaarts gegaan. De fuik en het staand want 20 meter zijn in beslaggenomen en de door hun gevangen vis is weer terug geplaatst in het water. Tegen beide mannen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

[picasa width=”720″ height=”540″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”vereniging.natuurtoezicht@gmail.com” album=”es_22Augustus2013″]

[mappress mapid=”5″]