Vogels in beslag genomen in Waalwijk

Waalwijk – Agenten van de dierenpolitie hebben dinsdagmiddag in samenwerking met de Landelijke Inspectie Dienst 76 vogels in beslag genomen op een adres in de wijk Baardwijk. Het ging met name om niet of onjuist geringde inheemse verwaarloosde vogels. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

De opsporingsambtenaren gingen dinsdagmiddag 30 juni 2015 samen met een medewerker van de woonstichting ter plaatse na meldingen van stankoverlast vanwege het houden van vogels in de woning. De dienders werden door de bewoner binnen gelaten.

Penetrante lucht

In de slaap- en logeerkamer stonden de vogelkooien tot aan het plafond opgesteld. Er ging een penetrante lucht, veel kooien waren bevuild, vogels hadden kale plekken en / of kapotte vleugels. Verder had een deel van de vogels ontlasting aan de poten en te lange nagels. Er bleken veel beschermde inheemse vogels tussen te zitten die niet of onjuist geringd waren.

Met toestemming van de officier van justitie werden 76 vogels in beslag genomen. Een dierenarts die op verzoek van de agenten ter plaatse kwamen was van mening dat er sprake was van een onhygiënische huisvesting voor de vogels met daardoor een verhoogde kans op infecties.

Er wordt proces-verbaal tegen de bewoner opgemaakt. Om de situatie voor de achtergebleven vogels te verbeteren wordt een bestuursrechterlijk traject gestart.

bron: politie.nl