1931 Congrescentrum Brabanthallen draagt bij aan bestrijding van klimaatcrisis

’s-Hertogenbosch, woensdag 8 juni 2016 – De klimaatcrisis werpt een donkere schaduw over de toekomst van de aarde. 1931 Congrescentrum Brabanthallen vindt dat in het tegengaan van de opwarming van onze planeet voor iedereen een taak is weggelegd en ondersteunt daarom het boomplantproject van WeForest.

WeForest plant bomen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Het planten van bomen zorgt ervoor dat de watercyclus zich herstelt waardoor meer wolken ontstaan die de aarde afkoelen. Bomen absorberen ook het teveel aan koolstof uit de atmosfeer, gaan erosie en woestijnvorming tegen en bevorderen de biodiversiteit.

Bijdrage

Onze planeet bestaat momenteel uit 39 miljoen km2 aangetaste landbouwgrond: herbebossing van iets meer dan de helft daarvan zou een 2% wolktoename opleveren en de opwarming van de aarde een halt toe roepen. 1931 Congrescentrum Brabanthallen wil daar graag een bijdrage aan leveren.

Vijf bomen

“Voor elk evenement dat bij 1931 wordt geboekt, planten wij daarom via WeForest vijf bomen in Brazilië. Vanaf heden kunnen onze relaties dus samen met ons zorgen  voor een koeler klimaat! WeForest is een internationale non-profit organisatie die zich richt op het planten van bossen in verschillende landen als schaalbare oplossing voor klimaatverandering en armoede. Het planten van bio-diverse en inheemse bossen in tropische landen koelt het klimaat en biedt werk voor vrouwen waardoor zij hun kinderen naar school kunnen laten gaan. Door het planten van deze bomen wordt het Atlantisch Woud in het zuiden van Brazilië hersteld. Dit woud was ooit één van de meest ecologische en bio-diverse plaatsen op aarde, maar is door menselijke toedracht ernstig bedreigd. Dankzij het plantproject van WeForest wordt de lokale bevolking enorm geholpen door het creëren van werkgelegenheid, worden tonnen CO2 opgenomen uit de atmosfeer en wordt het leefgebied van ruim 200 diersoorten vergroot. Op deze manier wil 1931 graag haar steentje bijdragen aan mens en milieu en zorgen wij samen met onze klanten voor een koeler klimaat!,” aldus accountmanager Pauline Rip-Biekens van 1931 Congrescentrum Brabanthallen.

“The best time to plant a tree is 20 years ago. The second best time is now!”

foto credits: Door het planten van bomen wordt in Brazilië ook het leefgebied van de jaguar vergroot (foto: IPE)