De jaloerse waterkip, sprookjes, mythen en legenden over planten en dieren in Nederland en België

jaloerse-waterkip-cover-4op3Deze prachtig geïllustreerde bundel brengt 23 nieuwe sprookjes, mythen en legenden over planten en dieren in Nederland en België bijeen. Voor iedereen die van ‘verhalen vertellen’ houdt of er graag naar luistert. Verrassende verhalen die elke wandeling in de natuur extra leuk maken en bovendien ook interessante wetenswaardigheden bevatten.

Voor wandelaars, tuinliefhebbers, (voorlezende) ouders, senioren, kinderen en leerkrachten en natuurgidsen. Zo wordt elk seizoen, ieder uitstapje in de natuur een stuk wonderlijker!

Els Baars is natuurgids en gefascineerd door ‘natuurverhalen’. Tijdens haar excursies weet zij jong en oud telkens weer te raken. Ook is zij de stuwende kracht achter de populaire site natuurverhalen.nl. Van haar vorige twee boeken ‘Natuurverhalen’ en ‘Waarom de koolmees een stropdas draagt’ zijn inmiddels al meer dan 10.000 exemplaren verkocht.

jaloerse-waterkip-cover-volledigWist je dat de statige blau­­­­­­­­­­­we reiger van koninklijke afkomst is? Of dat de scherpe ogen van een zeearend eigenlijk gestolen zijn? En dat de waterkip ooit wit was en net zo snel vloog als een duif?

Natuursprookjes zijn heerlijk! Dit boek prikkelt iedereen die van verhalen (vertellen) houdt. Verrassende verhalen én wetenswaardigheden die iedere wandeling extra leuk maken!

naar het inkijkexemplaar >>