Groene Oscar: eerste landelijke wedstrijd natuurfilmen voor kinderen

Samen met het Wildlife Filmfestival Rotterdam organiseert OERRR een natuurfilmwedstrijd voor kinderen. Nieuwsgierige en creatieve kinderen door heel Nederland tussen 9 en 12 jaar kunnen hieraan meedoen. De natuurfilmwedstrijd voor kinderen begint op 1 juni en reikt eind oktober de Groene Oscar uit.

Een muis in de schuur, of een dikke vette spin op je kamer. Een prachtige boom in het park of mooie waterplanten in de sloot. Kleine beestjes onder een tegel in de tuin of een fluitende vogel in de buurt. In beelden kunnen je heel goed uitleggen wat natuur betekent, dichtbij huis of ver weg.

Natuurfilmpjes

Kinderen kunnen korte filmpjes van 2 – 4 minuten insturen. De tien beste filmpjes worden eind oktober op het Wildlife Filmfestival in Rotterdam vertoond waarna een jury met o.a. documentairemaker Ruben Smit de winnaar zal uitroepen. De deadline voor inzending is 1 september.

Workshop Ruben Smit

Jurylid Ruben Smit: ”Ik ben altijd enorm nieuwsgierig hoe de natuur er uitziet, maar vooral hoe dieren en planten samenleven. Daarom ben ik ecoloog geworden. Later besefte ik dat het vertellen van natuurverhalen helemaal mijn ding is. En hoe kun je dat beter dan met beeld? Daarom ben ik eerst natuurfotograaf en later natuurfilmer geworden.”

De maker van bekende natuurfilm ‘De nieuwe wildernis’ over de Oostvaardersplassen en andere natuurfilms geeft op 15 juni een bijzondere workshop natuurfilmen. Hij vaart dan met twintig kinderen op een fluisterboot over de Nieuwkoopse Plassen om ze wolkenluchten, vogels, vissen en insecten te leren filmen.

Meer weten over de wedstrijd? Ga dan naar www.oerrr.nl/filmwedstrijd
Hier staat ook een vlog van Noëlle van OERRR, waarin ze uitlegt hoe je een natuurfilmpje maakt.

Wereld van OERRR

OERRR is lekker buiten, stoere dingen doen en avonturen beleven samen met vrienden en vriendinnen. OERRR is altijd en overal waar je ook woont, gewoon dichtbij. In de tuin of op het balkon, in een sloot, in het park, op de stoep of in het gemeente bosje om de hoek. OERRR is een initiatief van Natuurmonumenten dat kinderen zelf de natuur laat ontdekken.

Wildlife Film Festival 27-30 oktober

In filmtheater Cinerama in Rotterdam vindt de tweede editie van het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) plaats. In het jeugdprogramma worden de winnende filmpjes van OERRR vertoond en de Groene Oscar uitgereikt. WFFR is een privaat initiatief, opgezet door vrijwilligers, en geboren vanuit een passie voor dieren, natuur en films. Natuurmonumenten is partner van het festival.