Handhavingskrant augustus 2013

centrum-criminaliteitspreventie-veiligheidSinds 1 januari zijn gemeenten verantwoordelijk voor de handhaving van de Drank- en Horecawet. Hoe die verantwoordelijkheid op te pakken, leest u in de Handhavingskrant van augustus. Daarin vindt u ook artikelen over de nieuwe toezichthouder Autoriteit Consument & Markt en de mogelijkheden van naming and shaming.

De laatste papieren editie van de Handhavingskrant biedt u verder artikelen over:

hoe provincies en RUD’en samenwerken aan groene handhaving: de samenwerking tussen boa’s en de nationale politie burgerlijke ongehoorzaamheid

In de rubriek Persoonlijk Portret vertelt weginspecteur Kimberley Schiks over haar werk en hoe zij daarbij gebruik maakt van social media.

Digitale toekomst
Nóg beter aansluiten bij de beroepspraktijk van iedereen die zich bezighoudt met handhaving en toezicht. Vanuit praktijk, wetenschap of beleid. Met dat doel gaat de Handhavingskrant dit najaar onder een andere naam digitaal verder in de vorm van een e-magazine over handhaving èn toezicht.

Meld u aan
Wilt u eind 2013 ook het eerste digitale magazine lezen op uw PC of tablet? Meld u dan aan voor het gratis abonnement. Doe dat vooral snel, want onder degenen die zich vóór 1 oktober aanmelden, verloot het CCV de nieuwste I-pad mini! U kunt ook meedenken met het CCV. Heeft u bijvoorbeeld een goed idee voor een nieuwe naam? Of wilt u het prototype testen? Mail dan naar Mirjam Prinsen.

De Handhavingskrant is een uitgave van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Via www.hetccv.nl/publicaties/handhavingskrant kunt u de Handhavingskrant downloaden en u aanmelden voor een gratis abonnement.