Inschrijven Verkiezingen Handhaving en Toezicht kan tot 1 juli

De eerste inschrijvingen voor de Verkiezingen Handhaving en Toezicht zijn al ingediend. Om iedereen de kans te geven goede kandidaten en spraakmakende projecten te selecteren is op verzoek van verschillende organisaties de termijn van inschrijving verlengd tot eind juni.

Iedere handhaver of toezichthouder die zich inzet voor een schone, veilige, gezonde en rechtvaardige leefomgeving kan meedingen naar de titel Handhaver van het Jaar of kan een project indienen voor de Projecttrofee voor vernieuwend toezicht. Kijk op www.verkiezingenhandhavingentoezicht.nl.   Inschrijven kan via www.verkiezingenhandhavingentoezicht.nl. Daar staat alle informatie over de verkiezingen. Kandidaten en projecten kunnen worden aangemeld tot 1 juli. De winaars zullen bekend worden gemaakt op het Congres Handhaven en Gedrag op 10 november in leerhotel t’klooster in Amersfoort.

 Brede doelgroep

In 2011 zijn de verschillende verkiezingen binnen handhaving en toezicht samengevoegd tot één verkiezing met drie categorieën:

1. de Handhaver van het Jaar,

2. de Projecttrofee voor vernieuwend toezicht en

3. het Handhavingstalent van het Jaar.

Hierdoor kan iedere toezichthouder, controleur, inspecteur, opspoorder of specialist die zich bezig houdt met handhaving en toezicht van de domeinen openbare ruimte, milieu en welzijn, onderwijs, openbaar vervoer, werk en bijstand of gezondheidszorg in aanmerking komen voor de titel Handhaver van het Jaar 2011, of kan met een project meedingen naar de Projecttrofee voor vernieuwend toezicht. Daarnaast kunnen scholen en opleidingsorganisaties ook dit jaar weer veelbelovende studenten op het gebied van handhaving en toezicht nomineren voor de derde categorie: Handhavingstalent van het Jaar.

 De verkiezingen Handhaving en Toezicht 2011 worden georganiseerd door het Landelijk Overleg Milieuhandhaving (LOM), de Inspectieraad, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de Vereniging Stadswerk Nederland.

Voor meer informatie, de criteria en de inschrijfformulieren kijk op www.verkiezingenhandhavingentoezicht.nl.

 Bert Kaspers, LOM, 070-3519705/06-52410300

Debby Ronosetiko, Bureau Inspectieraad, 06-50768644

Mirjam Prinsen, CCV, 030- 7516700

Louise Kok, Stadswerk, 0318- 69 27 21