19 gedachten over “Landelijk uniform voor BOA’s”

 1. Nog een na reactie:
  Voor posten en dergelijke zorg je toch altijd ervoor om zo onherkenbaar mogelijk te zijn.
  Maar voor het gezien willen worden gaat mijn voorkeur uit naar eenheid! Laten wij kijken naar domein I en dan in groene snit. Die keuze hebben wij zelf! graag reactie!!

 2. Zoals velen met mij, lopen wij tegen hetzelfde probleem aan!

  Op 21 januari hopen wij een presentatie te houden in Naarden mbt kogelwerende vesten om over het uniform te kunnen dragen.

  Onze voorkeur gaat ook uit naar het erkende Domein I uniform en dan in groene snit!
  De werkgevers kunnen het gefaseerd invoeren. Dus een extra kostenpost hoeft het niet te zijn.
  Laten wij met ons allen de schouders hier onder zetten! Anders zitten wij over jaren nog te tobben.
  Ook de reactie van Theo is helder!

  Binnenkort wil ik met een aantal groene jongens om tafel te gaan zitten om dit verder te bespreken en hier uitvoering aan laten geven. Afwachten heeft geen zin meer.

 3. Heb met enige verbazing naar het eerste uniform gekeken die op de ALV werd getoond.
  Niks mis mee als kleding voor buiten, of werkpak, een ieder buitenmens kan hier in lopen, maar als uniform voor de groene boa heeft dit mijn twijfels.
  Ik vind de opzet om te kijken naar een voor alle “groene Boa’s” acceptabel uniform een goed punt.
  Zeker als dit door justitie wordt gezien en geaccepteerd als een officieel uniform. Voor controle van motorisch verkeer en het geven van stoptekens. Iets in de richting van een huidig politie-uniform, zoals nu wordt afgebeeld zou een denkwijze kunnen zijn.
  Je ziet dat bij de leden dit zeker leeft en een groot deel hiervan houdt zich graag bij het oude omdat ze daar de middelen voor hebben en hier nog steeds mee werken.
  Even ter verduidelijking, een uniform van de Veldpolitie heeft nooit bestaan in groen, maar was een gelijkend blauw uniform (rijkspolitie) maar werd door de leden hiervan aangepast aan het makkelijk dragen in de praktijk. Je ziet de naam en faam van de vroegere veldpolitie werkt zelfs door in de kleding gedachte, maar wijst op het vroegere en ook nog huidige uniform van de Jachtopzichter.

 4. Een landelijk uniform is uitstekend, maar dan liefst niet weer een clownspak, zoals in domein 1.

 5. Beste Hans, als je het niet eens bent met een idee, prima. Maar is het dan nodig om je collega’s zo negatief weg te zetten? We doen allemaal nuttig werk maar schijnbaar heb jij het idee dat je meer bent dan je collega’s. Jammer hoor! En als je de berichten een beetje volgt op het gebied van toezicht dan had je ook kunnen weten dat er recent een zaak is geweest waarin het OM aangeeft dat de uniformen van de groene BOA’s niet landelijk erkend zijn en in elke outdoor zaak te koop zijn. Een collega boswachter had een stopteken gegeven en de verdachte was door gereden, collega had pv op kenteken geschreven. Zaak geseponeerd vanwege het ” herkenbare” uniform van collega en daarom moet er een landelijk erkend uniform komen.

 6. Beste Hans,

  Dat je mijn idee niet mooi vind is voor mij geen probleem, maar dat je collega’s die minstens zo belangrijk werk doen moet degenereren is erg jammer en lijkt me niet nodig.

 7. Dat er een gelijk uniform voor boswachters/jachtopzichters moet komen juig ik toe . Maar dit apenpakkie zal ik niet aantrekken. Misschien iets voor de “boswachters” die alleen rondleidingen geven en de hele dag met een lief gezicht lopen om de donateurs te behagen .
  De jachtopzichters cq boswachters kleding is bij alle mensen bekend . In mijn meer dan vijfentwintig jaar ervaring is mij nog nooit gevraagd wat ik in het bos aan het doen was . Dit is voor iedereen duidelijk. Als viswet kontroleurs dit pak aan willen doen vind ik dat helemaal prima .

 8. Mijn persoonlijke mening is een groen uniform met een BOA teken en een logo van de werkgever moet voldoende zijn daar we als groene BOA s ook weer niet als een reclame zuil rond hoeven te lopen zo zijn we voor de maatschappij herkenbaar. BOA s domein 1of2 zegt de burger niets. Hier is de media en justitie (van de Steur )mijn inziens voor om de burger duidelijk temaken dat wij de ogen en oren in het veld zijn, en min of meer de taak van de veld Politie over hebben genomen. Daar naast als men een uniform wil gaat justitie die dan ook betalen of komt dit dan ook weer voor de werkgever? .

 9. Ik lees dat mensen het niet groen genoeg vinden. Het is volgens mij een combinatie van lichtgroen en donkergroen en daaronder een donkergroene broek. Lijkt mij toch groen genoeg. En wat die reflecterende blokjes betreft: die zijn voor je eigen veiligheid in het donker. En als je ergens gaat posten dan is het natuurlijk logisch dat je dit niet aantrekt. Op de mouwen netjes een BOA logo en aan de achterzijde is nog ruimte genoeg voor eventueel het logo van de werkgever. Als dit het nieuwe uniform zou worden dan denk ik dat het duidelijk is naar de burgers toe en het heeft ook uitstraling. Als je kijkt naar de domein 1 collega’s , de,politie en dit uniform dan zie je toch wel overeenkomsten waardoor het goed herkenbaar is voor de burger.

 10. Dit is een goed initiatief, en een goed begin!!
  Maar het zou idd meer groen kunnen zijn.
  Voorts mis ik het boa teken, dit zou op beide mouwen bevestigd kunnen worden. Wellicht óók nog eens van de borstzijde.
  En dan voor alle groene boa’s hetzelfde. Dit is nu nog niet het geval.
  Zijn we eenmaal zover, dat we allemaal hetzelfde pak dragen, dan zou er beslist landelijke aandacht (media) aan moeten worden besteed.
  Anders gaat het niet goedkomen volgens mij.

 11. Ik vind wel dat je als groene boa een eenduidig uniform mag hebben, maar dit uniform mag iets meer groen zijn dan zwart. Hier zit teveel zwart in en te weinig groen. Dus het zwarte zou groen moeten worden en het groen zwart.

 12. Goed idee, maar ik sluit me aan bij Oscar en Leo.
  Als we het duidelijk willen hebben ga dan gewoon terug naar het oh zo mooie uniform van de voormalige Veldpolitie.
  Gewoon groen, mooie herkenbare tekens en iedereen wist, voordat ze werden opgeheven wie dit waren.

 13. Inderdaad moet het uniform meer herkenbaar zijn, maar ik denk dat het meer geld voor de domein 1 BOA’s, want Domein 2 BoA’s moeten gewoon groen blijven !

 14. Lijkt mij een geode variant op het domein I uniform, verschaft duidelijkheid en herkenbaarheid naar de burgers m.i..
  Voor wat betreft de logo’s van de werkgever, hier is volgens mij op de rug en op het voorpand nog voldoende ruimte voor.

  Hopelijk gaat men hier verder mee.

 15. Het idee is goed, de praktische uitvoering waardeloos.
  Ik loop in mijn andere functie in de blauwe variant.
  Opmerkingen als “werk jij op de kartingbaan”, “Taxiiiii”,
  “Burgerking” (heeft ook blokband in zijn restaurants), enz. zijn niet van de lucht. Praktische uitvoering van het uniform ook niet ideaal, geen borstzakken meer, zakken van de broek te ondiep, enz.
  Liever een praktisch groen uniform zonder de reflectie stroken er op. Als wij groene boa’s van een afstand gezien moeten worden trek ik wel een geel hesje met reflectie aan. De reflectie strook is trouwens ook niet echt handig als je moet posten op stropers.
  Tot nu toe werkt het groene uniform met duidelijke Boa logo’s op de arm en borst uitstekend. In mijn groene uniform heb ik nog nooit meegemaakt dat iemand twijfelt aan mijn bevoegdheden, in mijn blauwe uniform krijg ik dagelijks te horen “mag jij wel bekeuringen schrijven”. Kortom de huidige uitstraling van het landelijke uniform is waardeloos, laten we niet dezelfde fout in het groene uniform nog een keer maken.

  Oscar.

 16. Herkenbaarheid van de BOA is zeker belangrijk maar dan moeten mensen al wel weten/snappen wat een BOA is en vooral mag. Ik denk dat met name daar ook nog veel winst is te behalen.

  Domeinen is voor het grote publiek abacadabra. Dit is voor hen dus wel weer een extra uniform, gaan ze dat dan ineens snappen?

  Verder vraag ik mij of of er wel voldoende mogelijkheden zijn om je als organisatie te profileren. Nu al weet publiek vaak niet wie de beheerder is.

 17. Altijd al een groot voorstander van geweest. Dit brengt duidelijkheid en herkenbaarheid voor de burger. Tevens wordt er daadwerkelijk en duidelijk onderscheidt gemaakt tussen de domeinen. Letterlijk en figuurlijk wordt hiermee de kleursporen van de domeinen gevolgd! Geef die man een lintje of de titel groene boa van het jaar, voor dit simpele, maar ozo geniaal idee! Voor de professionaliteit is het een grote meerwaarde! Al die verschillende outdoorpakjes met een boaspeldje en een plakplaatje op de schouder, verschaft geen herkenbaarheid van de groene Boa.

  Ik hoop van harte dat dit een vervolg gaat krijgen!

 18. Dit is voor een ieder duidelijk of je met een groene Boa te maken hebt, ik ben het met Johan eens dat je met 1 herkenbaar uniform duidelijkheid verschaft naar de bezoekers van onze terreinen.
  Liever geen diversiteit meer.

 19. In vind dit een mooie “groene” variant op het uniform van de domein 1 collegae. Geeft n.m.m. aan burgers duidelijkheid t.o.v. de vele soorten groene uniformen cq bedrijfskleding die nu bij de diverse organisaties gedragen wordt.

Reacties zijn gesloten.