NVWA bevrijdt 265 beschermde vogels in Enschede

nahcz82fm10pdwc7pl5spzmu0-w620-h352-q90-f-bececedDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft vandaag 15 en afgelopen week 250 beschermde vogels uit Enschede in beslag genomen bij twee vogelhouders. Beide bezitters hebben een procesverbaal opgelegd gekregen.

De autoriteit had al langer een onderzoek lopen en kwam nu in actie. Het vond vanmorgen 5 sijzen, 3 groenlingen, 2 goudvinken, 2 kneuen, 2 putters en een vinkje. Deze zijn nog niet vrijgelaten, in tegenstelling tot het grootste deel van de vorige vondst zegt RTV Oost. Bij de naar eigen zeggen ‘opzienbare vondst’ van vorige week zaten de vogels zeer dicht op elkaar in kleine voilières. Ook hadden een aantal vogels uit die inheemse collectie een zeer slechte gezondheid en zijn daarom naar een verzorgingscentrum gebracht.

Verboden vast te houden Volgens de Europese regelgeving zijn alle wilde vogels beschermd en verboden om vast te houden. Alleen met een gesloten pootring kunnen eigenaren aantonen dat de dieren legaal gekweekt zijn.

Bron:Nieuws.nl