NVWA neemt op 2 plekken illegale fuiken in beslag

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft woensdag 5 en donderdag 6 augustus in totaal 16 illegale fuiken aangetroffen. Dat gebeurde in het Markermeer en in het water van het Wormer- en Jisperveld. Alle fuiken zijn in beslag genomen.


Tijdens een visserijcontrole op het Markermeer stuitten inspecteurs van de NVWA en van de Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving (FUMO) donderdag 6 augustus op 6 illegale fuiken. Zij hebben de fuiken in beslag genomen. De NVWA stelt een onderzoek in naar de eigenaar. De fuiken zijn vermoedelijk van een stroper

Beroepsvisser betrapt

In het water van het Wormer- en Jisperveld troffen visserijinspecteurs 10 fuiken aan van een beroepsvisser, die viste zonder geldige vergunning. De regionale vissersbond had de vergunning van de verdachte tijdelijk ingetrokken, omdat hij zich niet aan onderlinge afspraken over duurzame visserij hield. Hij bleek desondanks door te vissen. De NVWA-inspecteurs haalden 10 fuiken van de visser uit het water. Daarin troffen zij 11 levende palingen aan. De fuiken zijn in beslag genomen, de palingen teruggezet in het water. De NVWA maakt proces-verbaal op tegen de visser.

bron: Nieuwsbericht Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit | 06 augustus 2015