OM vervolgt in het bos crossende motorrijders

Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant vervolgt drie mannen omdat zij op 7 maart 2015 aan het wildcrossen waren in de bossen bij Overloon  terwijl dat niet is toegestaan in het gebied.

Controle

De drie motorcrossers waren aan het crossen op het moment dat er een controle werd uitgevoerd door medewerkers van de Stichting het Brabants Landschap. Op het moment dat de medewerkers de crossers staande wilde houden vanwege het crossen in het bos, reden de motorrijders met hoge snelheid door.

Een van de crossers botste daardoor op twee medewerkers die de controle aan het uitvoeren waren.  Een 52-jariige vrouw uit Grave heeft daar een gebroken arm aan gehouden en een 50-jarige man uit Haps liep hierdoor gekneusde ribben op. Het Openbaar Ministerie vervolgt deze motorrijder dan ook voor het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel als gevolg van het verkeersongeval. Hij wordt ook vervolgd voor mishandeling. De andere twee motorrijders worden vervolgd voor het veroorzaken van gevaar of hinder op de weg.

Aangifte

Door de motorcrossers is ook aangifte gedaan tegen een van de BOA’s. De motorrijder verweet de betrokken BOA een slaande beweging naar hem te hebben gemaakt. Nadat onder meer de het camerabeelden zijn bestudeerd,  heeft de officier van justitie  besloten de BOA niet te vervolgen voor poging zware mishandeling. Op de beelden is weliswaar een slaande beweging waargenomen, maar de officier van justitie vindt het beroep op noodweerexces van de man geslaagd. De motorrijder kwam namelijk onder meer met een hoge snelheid dicht langs de man heenrijden.

Een zittingsdatum voor de drie motorrijders wordt op dit moment nog gepland.

bron: Openbaar Ministerie