Opening grootste eco-aquaduct

Het eco-aquaduct A4 Delft-Schiedam wordt op zaterdag 13 juni 2015 feestelijk geopend. Samen met anderen zal de nieuwe gedeputeerde voor Verkeer en Vervoer van de provincie Zuid-Holland, Floor Vermeulen, de opening verrichten om 10.15 uur.

De opening van het eco-aquaduct is onderdeel van de feestelijkheden bij het informatiecentrum van de A4 Delft-Schiedam in verband met de Dag van de Bouw. De bouwplaats is op 13 juni voor het publiek geopend van 10.00 tot 15.00 uur.

Grootste eco-aquaduct van Nederland

Met een breedte van 100 meter is het eco-aquaduct over de A4 het grootste van Nederland. Het vormt een unieke combinatie: gras en water “steken gezamenlijk de A4 over”. De verbinding ligt op maaiveldniveau; de A4 loopt er onderdoor. Kleine dieren zoals de Noordse woelmuis en de rugstreeppad, en diverse vissen, kunnen zo zonder probleem het natuurgebied aan beide zijden van de A4 Delft-Schiedam blijven gebruiken. Ook waterrecreanten profiteren van de verbinding: met de kano kunnen ze hier de snelweg oversteken.

IODS

Het eco-aquaduct is onderdeel van het programma Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS), waarmee naast de aanleg van rijksweg A4 Delft-Schiedam wordt geïnvesteerd in de kwaliteit van  Midden-Delfland en het stedelijk gebied tussen Schiedam en Vlaardingen.

Dag van de Bouw

Zaterdag 13 juni is de Dag van de Bouw, ook op de bouwplaats van de A4 Delft-Schiedam. De IODS-partijen, waaronder de provincie Zuid-Holland, zijn dan bij het informatiecentrum aanwezig met informatie over hun kwaliteitsprojecten en met diverse activiteiten. De bezoeker krijgt onder andere de kans om over het tracé van de A4 Delft-Schiedam lopen en kan van dichtbij meemaken hoe detectielussen in het asfalt worden aangebracht.

Bereikbaarheid

De activiteiten tijdens de Dag van de Bouw vinden plaats bij het informatiecentrum A4 Delft-Schiedam, Woudweg 25 te Schiedam. Vanwege de te verwachten drukte is het informatiecentrum op zaterdag 13 juni  alleen bereikbaar voor wandelaars, fietsers en mindervaliden.
Met de auto en het openbaar vervoer kunt u gebruik maken van de parkeergelegenheid en de gratis pendelbussen bij metrostation Vijfsluizen in Schiedam. De pendelbussen brengen u in circa 10 minuten naar de bouwplaats. Vanaf de start van de bouwplaats is het circa 15 minuten lopen naar het eco-aquaduct.