Opening natuurbrug Kempengrens

natuurbrug-kempengrensOp 19 november 2014 zal de natuurbrug Kempengrens officieel worden geopend. U bent van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.

 

 

De natuurbrug is gebouwd in nauwe samenwerking tussen de provincie Noord-Brabant, de Vlaamse overheid en Rijkswaterstaat Nederland. De natuurbrug Kempengrens is een bijzondere brug. Ze is gebouwd door Nederland en Vlaanderen in één gezamenlijk project. Vlaanderen was bouwheer. Door de natuurbrug ontstaat een aaneengesloten natuurgebied dat groter is dan de Veluwe.

IENE-award
De provincie Noord-Brabant en het Belgische Vlaanderen kregen in september de IENE Project Award 2014 gekregen voor hun gezamenlijke inspanning om één natuurbrug voor beide landen te bouwen. Het Iene, het Infra Eco Network Europe, is een Europese adviesorganisatie die deskundigheid bij elkaar brengt op het gebied van ecologie in relatie tot infrastructuur. Het bestaat uit onderzoekers en deskundige beleidsmakers. IENE adviseert ook aan de EU. IENE geeft de Project Award eens in de twee jaar aan een bijzonder project met een voorbeeldwerking.

Programma
Het programma van 19 november is als volgt:

  • 14.00 uur: Ontvangst en welkom bij het voormalige Belgisch douanekantoor (locatie: zie kaartje in bijlage ‘Kempengrens uitnodiging opening’)
  • 14.30 uur: Officieel welkom
  • 15.00 uur: Start wandeling onder en over de natuurbrug Kempengrens
  • 15.45 uur: Officiële opening natuurbrug Kempengrens
  • 16.15 uur: Napraten met een hapje en drankje

Let op!
De brug is modderig, ook bij droog weer! Denk dus aan geschikte wandelkledij en gepast schoeisel.

Meer informatie
Meer informatie over de natuurbrug Kempengrens is te vinden op:

Aanmelden
Wilt u aanwezig zijn bij de opening van de natuurbrug, meld u dan aan bij Jean-Louis Kop, woordvoerder gedeputeerde Van den Hout, JKop@brabant.nl of + 31 652 794 061.