Politie houdt visstroper aan

Gauw, 26 juli 2016 – De politie heeft dinsdagochtend een 47-jarige inwoner van Scharnegoutum aangehouden op verdenking van visstroperij. Er is een hoeveelheid visgerei en een boot in beslag genomen.

 

De politie hield vanochtend samen met de FUMO een controle bij Gauw, toen zij zagen dat de visser aaldobbers binnenhaalde. Aaldobbers worden gebruikt om paling mee te vangen. Er mag alleen met een vergunning met aaldobbers worden gevist. De visser was niet in het bezit van zo’n vergunning.

In totaal werden er 69 aaldobbers in beslag genomen. De gevangen paling werd weer in het water losgelaten. De boot met buitenboordmoter waar de visser gebruik van maakte zijn ook in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Visstroperij

Visstroperij heeft een nadelige invloed op de visstand, omdat je de roofvis wegvangt waardoor het ecologisch evenwicht verstoord wordt. Bovendien kan er illegaal veel geld mee worden verdiend. Stroperij is strafbaar gesteld als een economisch delict.

Ziet u verdachte situaties op het water of heeft u andere informatie over visstroperij? Meld dat dan vooral bij de politie. Dit kan op de volgende manieren:
•             Politie Noord-Nederland via 0900-8844
•             Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000
•             www.politie.nl