Sancties ‘foute’ Sevenumse jagers

Roerdalen / Herten / Sevenum– De politie heeft zaterdag 29 nov 08 in samenwerking met de Groene Brigade van de Provincie Limburg een controle uitgevoerd op een groep jagers m.b.t. naleving van de Flora- en Faunawet en de Wet Wapens en Munitie. Daarbij werden dode houtsnippen aangetroffen – eentje bij een Hertenaar – die al jaren beschermd zijn.Er werd vanaf zaterdagmorgen 29-11 gepost in het gebied Heesbeemden onder de gemeente Sevenum in Noord-Limburg.. Daarbij werden acht jagers en een drijver gecontroleerd. Bij een 59-jarige man uit Herten troffen de opsporingsambtenaren een gedode houtsnip aan. In zijn auto troffen ze in een jas van de drijver nog eens twee dode houtsnippen aan. De houtsnippen, geweren en munitie van alle jagers zijn in beslag genomen. Alle betrokkenen zijn voor verhoor meegegaan naar het bureau, om te achterhalen wie de houtsnippen had geschoten. De zaak is nog in onderzoek.

De drie leden van de Wild Beheers Eenheid Sevenum die vorige week mogelijk betrokken waren bij het afschieten van houtsnippen, een beschermde vogelsoort, zijn geschorst.

Voorzitter Hay Driessen van de Wild Beheers Eenheid, distantieert zich van het gedrag van de betrokken leden. “Dit kan niet.” In afwachting van het onderzoek van de politie heeft het bestuur besloten het drietal per direct te schorsen. Mocht uit het onderzoek blijken dat ze de wet hebben overtreden, dan worden ze als het aan het bestuur ligt geroyeerd. Om duidelijk te maken dat jagen heel iets anders is dan er zomaar op los knallen, nodigde de WBE onze verslaggeefster zaterdag uit mee te gaan op drijfjacht. 

bvron: de Limburger