Tweede boot voor de Groene Brigade Limburg

groene-brigade-limburg-bootDe Groene Brigade van de Provincie beschikt sinds woensdag 25 februari over een tweede boot: de TinnSilver 700, met een buitenboordmotor van 200Pk.

 

 

Deze aluminium kajuitboot van Limburgse makelij is gemaakt in samenwerking met botenbouwer Tinnemans en Zn BV uit Maasbracht. Gisteren is de TinnSilver 700 officieel gedoopt en te water gelaten door gedeputeerde Erik Koppe (Handhaving).

Met behulp van deze nieuwe, snelle boot kan onze Groene Brigade beter optreden tegen bijvoorbeeld gevallen van visstroperij in de wintermaanden. De Groene Brigade van de Provincie Limburg telt zes medewerkers, waarvan enkele met vaarbewijs en de nodige nautische ervaring. Ze richt zich op handhaving van natuurwetgeving op- en langs het water zoals bijvoorbeeld de Visserijwet, de flora- en faunawet en het Binnenvaart Politiereglement.

Er kan nu het hele jaar door worden gesurveilleerd, dus ook onder slechtere  weersomstandigheden en buiten het watersportseizoen. Tijdens het zomerseizoen is de nieuwe boot vooral te vinden op de drukke Maasplassen. Onlangs stond de boot als promotiemodel op de internationale botenbeurs ‘Boot 2015’ in Düsseldorf.