Bewust omgaan met zorgverzekeren

interpolis logoAls lid of begunstigde van de Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht kunt u zich aanmelden voor de collectieve zorgverzekering van Interpolis. Zo profiteert u van 10% korting op uw basisverzekering en 15% op uw aanvullende verzekering.

 

In ons land stijgen de zorgkosten nog steeds. Wist u dat een gemiddeld gezin, na woonlasten, aan ziektekosten het meeste geld uitgeeft? De toenemende zorgkosten kunnen we terugdringen door alleen de zorgkosten te verzekeren die u zelf niet kunt betalen. Dat is de visie van Interpolis, gebaseerd op een analyse van de zorgbehoeften van onze klanten en van landelijke cijfers.

Sparen voor een bril in plaats van verzekeren
Maar wat verzekert u dan wel, en wat niet? Eigenlijk is het heel eenvoudig. U verzekert zichzelf tegen zorgkosten die u zelf niet kunt betalen.
Een voorbeeld: Een aanvullende verzekering biedt u een gedeeltelijke vergoeding voor de aanschaf van een bril – meestal € 150,- elke drie jaar –  maar u betaalt wel maandelijks een premie van € 4,- tot € 5, -. U betaalt de bril dus eigenlijk zelf. Voor een bril kunt u dus beter sparen in plaats van die te verzekeren, vindt Interpolis.

Verzekeren kan anders
Hoe u zichzelf verzekert, dat is natuurlijk uw eigen keuze.
U kunt alles verzekeren. Dan heeft u weinig risico. Maar vaak bent u dan ook verzekerd tegen kosten die u niet gaat maken, of die u zelf kunt dragen. U kunt sparen voor kosten waarvan u nu al weet dat ze er – waarschijnlijk – aan komen. Komen die kosten niet – u koopt bijvoorbeeld toch geen nieuwe bril – dan heeft u aan het einde van het jaar een spaarpotje. Daar kunt u iets leuks van gaan doen, of u spaart door. Net wat u wilt.

Afhankelijk van uw situatie kunt u natuurlijk ook geen aanvullende verzekering nemen of geld reserveren, maar gemaakte zorgkosten direct afrekenen.

Als lid of begunstigde van de Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht kunt u zich aanmelden voor de collectieve zorgverzekering van Interpolis. Dan profiteert u van 10% korting op uw basisverzekering en 15% op uw aanvullende verzekering.

Wilt u meer weten over de voordelen van deze collectieve verzekering? Ga naar: www.interpolis.nl/collectiviteit/ned-ver-v-natuurtoezicht