Dinsdag 12 januari, Nederland 2, 19:20: Ambassadeur van de Natuur / Het Edelhert in Nederland.

edelhertDINSDAG, 12 JANAURI 2010  OM 19.20 UUR – Beste allemaal,  A.s. zaterdag 9 januari is in Hilversum de premiere gepland van een nieuwe natuurfilm die is gemaakt door Enting Films i.o.v.  Vereniging het Edelhert .

De film gaat over het Edelhert in Nederland, maar eigenlijk ook veel meer dan dat: het gaat over de EHS, over Robuuste Verbindingen, over grensoverschrijdende verbindingen. Omdat op vele fronten er nog veel onduidelijk is over hoe die verbindingen er nu uit moeten gaan zien, welke problemen daarbij allemaal spelen en welke oplossingen dan mogelijk zijn…. en omdat het draagvlak zowel in de politiek als ook bij de bewoners in de gebieden niet altijd even groot is, heeft de Vereniging Het Edelhert gemeend een bijdrage aan het draagvlak voor deze plannen te moeten leveren door het maken van een film over dit onderwerp. 

Het is een geweldige film geworden, met unieke beelden en in de vorm van een verhaal ipv lengte circa 25 minuten De fil wordt uitgezonden op: Dinsdag 12 januari, Nederland 2, 19:20: Ambassadeur van de Natuur / Het Edelhert in Nederland.