Drie Fransen aangehouden voor stroperij in Stijnse Groen

Gouda, 29 april 2014 – De politie heeft dinsdagmiddag 29 april, drie mannen van 33(2) en 38 jaar uit Frankrijk aangehouden op verdenking van stroperij in het Stijnse Groen. Een getuige zag de mannen op de Rossinistraat uit een auto stappen en het Stijnse Groen inlopen. Omdat de mannen een schepnet en een verrekijker bij zich hadden hield de getuige ze in de gaten en sprak ze aan.

Bron:  Oozo

Volgens de mannen waren ze op vakantie. De getuige vertrouwde het nog steeds niet en belde de politie. De politie trof één van de mannen aan bij een voertuig. De twee andere mannen werden na een zoektocht bij de weilanden gezien in een bootje. De agenten vermoedden dat de mannen op strooptocht waren. Zij vonden een schepnet tussen de begroeiing langs het pad en zagen vier grote vogeleieren liggen. Waarschijnlijk waren de mannen op zoek naar ganzen of zwanen die ook in de omgeving te zien waren. Volgens omwonenden waren de drie mannen al vaker gezien in die omgeving.

Naar wij vernomen hebben ging de OVJ gelijk de zaak seponeren, ondanks verzoeken van de politie om dat toch te vervolgen.