Hondenbezitter aangehouden na geweld tegen BOA’s

Oisterwijk, 23 april 2014 – Een 36-jarige inwoner van Oisterwijk is dinsdagavond aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van twee Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA) van de gemeente Oisterwijk.


Speelterrein

Het tweetal surveillerende rond 20:45 uur aan het Willem van der Aapark en zag dat een hond losliep op het speelterrein. Een van hen sprak de 36-jarige hondenbezitter aan en wilde hem een bekeuring geven. De Oisterwijker werkte op geen enkele manier mee en nam een dreigende houding aan. Daarna zette hij het op een lopen. De ambtenaar zette de achtervolging in. Zijn collega kwam hem te hulp. Hij werd door de verdachte getrapt. Ondertussen was de politie gewaarschuwd. Agenten waren er snel bij en hielden de verdachte aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in een politiecel.

Overheidspersoneel

In dit geval was er sprake van bedreiging en mishandeling. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Bron: Politie.nl